Persbericht

 

Het dak gaat erop bij OldSkoel Burgerbrug

 

BURGERBRUG, 8 november 2022 – Het bestuur van Stichting OldSkoel Burgerbrug heeft deze week opdracht gegeven om te starten met de geplande renovatiewerkzaamheden aan het pand van OldSkoel aan de Grote Sloot 116a. Bouwbedrijf Huijberts uit Schagen gaat de klus uitvoeren. Allereerst is het lekke dak van de oude school aan de beurt, daarna volgt de vervanging van de doorgerotte kozijnen van de tochtende aula. Voor de toekomst staan aanpassingen op de wensenlijst om de energiekosten verder terug te dringen.

Dankzij ondersteuning vanuit het EU-programma LEADER voor plattelandsontwikkeling, en financiële hulp van het VSB Fonds kan de renovatie van start. Beide fondsen hebben hun goedkeuring gegeven aan het projectplan dat Stichting OldSkoel hiervoor heeft opgesteld. Daarmee is voldoende fundament onder de plannen gekomen om het groene licht te geven.

Klaar voor de Kerst
Naar verwachting gaat het bouwbedrijf binnen enkele weken aan de slag. Het vernieuwde dak zou voor de Kerst klaar moeten zijn, de kozijnen worden nu besteld en straks op maat geleverd. Dit kan na de jaarwisseling zijn beslag krijgen.

‘Bodem voor de toekomst’
Namens de Stichting OldSkoel en de gebruikers van de culturele ontmoetingsplek in Burgerbrug zegt voorzitter Peter van Vleuten enorm blij te zijn dat de werkzaamheden nu kunnen beginnen. “Opgeteld zijn we met z’n allen drie jaar bezig geweest dit voor elkaar te krijgen. Fantastisch dat we nu aan de slag kunnen. LEADER en het VSB Fonds hebben de overtuiging dat we hiermee OldSkoel echt een stevige bodem voor de toekomst geven. Door de financiële ondersteuning kunnen we onze dromen verwezenlijken en de wereld weer iets mooier maken’”

Activiteiten gaan door
In overleg met aannemer worden de werkzaamheden zo ingericht dat de activiteiten en evenementen van OldSkoel er nauwelijks van te lijden hebben. Alles kan ongehinderd doorgaan dankzij het denkwerk van het bouwbedrijf. De Liedjessalon op zondag 20 november, de Tafel van Tig op 25 november, de vaste Vrijdaginloop, de geplande Winterjazz-concerten, de workshops, de
yogalessen, de griepprik. Alles blijft op de agenda.

Energie
De renovatie is de start van hopelijk meer verbeteringen bij OldSkoel. Voorzitter Van Vleuten: “Vrijwel alle activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers en als tegenprestatie door de gebruikers. Onze grootste kostenpost is de energie. Als we die stevig terugdringen, krijgen we nog meer vaste voet aan de grond. We proberen daar nu mogelijkheden voor te vinden.”