BEDANKT ALLEMAAL!!!

Wat was het een prachtig OldSkoel Kunstweekend! Bedankt aan alle kunstenaars die met zoveel zorg en aandacht zulke geweldige exposities creëerden. Dank aan alle bezoekers, die zo zichtbaar genoten van de kunst en van het terras. En dank aan alle ‘OldSkoelers’ (inclusief catering-ladies) die dit weekend weer met zoveel passie organiseerden. Het was weer een pareltje!

Deelnemende kunstenaars:

Kim Amerika

Visual Storyteller

Het leven mag van mij wel iets langzamer worden geleefd. Er zit zoveel schoonheid verstopt in alledaagse dingen. Je moet jezelf alleen de tijd gunnen om het te kunnen én willen zien.

Zelf probeer ik ook langzamer te leven door te bewuster te kijken. Naar mezelf, naar mijn leven, maar ook naar het leven van anderen. En dat ‘bewuster kijken’ leg ik vast. Ik sla het op in de vorm van herinneringen, maar ook door foto’s te maken, door te schilderen en door te schrijven. Dat is wat ik het liefste doe.

Zo wordt het leven mijn atelier. Het is simpel; ik wissel mijn camera in voor mijn kwast en de kwast voor mijn pen. Ik fotografeer, ik schilder en ik schrijf.

Op die manier leg ik groot en klein geluk vast op de gevoelige plaat of het canvas. Allemaal imperfecte, perfecte plaatjes of verhalen op hun eigen manier. Geen opsmuk, een beetje vintage en de meeste beelden en woorden gekenmerkt door een eerlijke blik, rust en liefde voor de schoonheid van het ‘gewone leven’.

Over Kim

Als kind tekende ik veel. Heel erg veel. Op latere leeftijd volgde ik een cursus aan de fotoacademie in Amsterdam, kreeg mijn eerste analoge spiegelreflex van mijn opa en oma en werd toegelaten tot het Amsterdam Fashion Institute. Een creatief leven in de hoofdstad lag voor me, maar niet voor lang.

Ik verlangde terug naar de kust. De plek waar ik opgroeide. De plek waar ik dichter bij het strand en de duinen woonde en waar ik wilde wonen voor de liefde, op een woonboot. Ik werd zwanger van een dochter.

A story about a photographer who loves to paint and write.

Door de jaren heen werkte ik steeds minder met mijn handen, maar steeds meer (in het hoofd) achter de computer. Ik had de mode ingeruild voor een studie communicatie en vond daar werk in. Tot het moment dat ik pen en papier, de kwast en mijn camera zo erg miste, dat ik besloot om mijn baan op te zeggen. Voor het volgen mijn hart. Voor fotografie, voor de kunst, voor creativiteit waarbij ikzelf weer écht met mijn handen bezig zou kunnen zijn. Om weer écht te kunnen kijken naar wat er om mij heen gebeurt. Naar mensen, naar de natuur, naar mijn kinderen.

De fascinatie voor Moeder natuur en het moederschap vormen de basis voor inspiratie en zijn de grootste thema’s binnen mijn werk, meestal te beleven in de vorm van foto’s, schilderingen en gedichten.

www.kimamerika.com

Martin Kemp

Tekeningen & schilderijen

Mijn naam is Martin Kemp, 63 jaar en ben zelfstandig grafisch vormgever en woon in Burgerbrug.

www.martinkemp.nl

Marie-José van Lent

Fotografie

Marie-José van Lent heeft geen vaste stijl van fotograferen. Ze maakt foto’s van uiteenlopen onderwerpen.  Ze kijkt om zich heen, zoekt het licht, zoekt de lijnen, zoekt de kleuren, zoekt het verhaal en legt vast wat ze ziet. Ze experimenteert met stijlen en technieken.

Vorig jaar maakte ze een serie ‘lockdownbeelden’ en dit voorjaar heeft ze zich gestort op de tulp. Van beide series zijn tijdens het Kunstweekend enkele foto’s te zien in het muziekatelier van Helen Botman.

www.mariejosevanlent.nl

Ada de Haan

Schilderijen & textiel

Mijn creatieve werk komt vanuit een passie en plezier voor het maken.

De wonderbaarlijke vormen en kleuren uit de natuur inspireren en geven mij de vrijheid om met de combinatie van verf, draad, was, gebruikte en geverfd textiel aan de slag te gaan.

www.adadehaan.nl

Marlies Musch / ClipnGlue

Collages

Soms word je in het leven beperkt in je bewegingsvrijheid, bijvoorbeeld door een pandemie of eigen lichamelijke beperkingen. Je kunt dan bij de pakken neer gaan zitten óf je creëert zelf de plek waar je graag zou willen zijn: “Als je er niet naartoe kan, plak het dan!”

Ik doe dat door het maken van collages. Met kleurrijk papier uit oude tijdschriften knip, scheur en plak ik een nieuwe realiteit waar ik blij van word.

If you can’t do it, glue it!

Deze collages laat ik afdrukken op platen van acrylglas of aluminium en op lampenkappen, zodat ik er ook andere mensen blij mee kan maken.

Pieter Krom

Schathout

Gefascineerd door al de soorten hout die ik als hovenier tegenkom ben ik kistjes gaan maken. Zo kan ik mijn verwondering delen en mensen blij maken met zo’n ingetogen kunstwerkje.  Daarbij zijn de kistjes erg goed in het bewaren van bijvoorbeeld sierraden.

Heerlijk om bij Oldskoel te zijn. Het gebouw ken ik maar al te goed uit mijn lagere-school tijd. – Pieter Krom

www.schathout.nl

Jan Bekker

Schilderijen

Ik ben Jan Bekker en ik schilder voornamelijk stillevens in olieverf, op doek of paneel. De voorwerpen die ik gebruik zijn over het algemeen oud en alledaags. Door de compositie, de belichting en het kleurgebruik probeer ik een sfeer van verstilling te creëren, misschien wel als tegenhanger van het hectische dagelijkse leven…

Workshop
Zaterdag 26 juni geeft Jan een workshop voor een klein groepje – maximaal 6 deelnemers. Van 13.00 tot 15.00 uur leer je van de meester zelf. Deelnamekosten bedragen 15 euro per persoon. Aanmelden via janb.kunst@gmail.com

www.janbekker.com

Jan Bekker schilderkunst in OldSkoel Burgerbrug

Gerda van der Eng

Keramiek

Jan Bekker schilderkunst in OldSkoel Burgerbrug

Johnny Hollenberg

Lampen

Jan Bekker schilderkunst in OldSkoel Burgerbrug

K.J. Hoeve

Kunst uit keukengerei

Nipoh

T-shirts en tassen

Onder de naam Nipoh exoseert kunstenaar Nico van de Ven tijdens het OldSkoel Kunstweekend zijn nieuwste t-shirts en tassen, met daarop zijn grafische en abstracte ontwerpen.

Op zijn website vind je tevens een overzicht van zijn eerdere werk (1986 – 1996) en zijn literatuur.

www.nipoh.nl

Jan Bekker schilderkunst in OldSkoel Burgerbrug

 

OLDSKOEL KUNSTWEEKEND

zaterdag 26 & zondag 27 juni

10.30 tot 17.00 uur • gratis entree

OldSkoel, Grote Sloot 116A, Burgerbrug

Voor de allerkleinsten zijn er op zaterdag 26 juni buiten op het schoolplein twee voorstellingen van poppentheater Belletje Sterk.

www.belletjesterk.nl