Workshop ‘Adem & Zing!’

door Helen Botman & Floor Wittink

Wil je graag je adem beter leren gebruiken tijdens het zingen? Vraag je je wel eens af hoe dat nu precies zit met ademsteun? En hoe je mooier hoge tonen kunt zingen? Of hoe je met meer gemak kunt zingen, zonder dat je buiten adem raakt?

In deze workshop leer je hoe je ruimte kunt maken voor de adem en overbodige spanningen los kunt laten. Na deze dag heb je meer inzicht in de werking van het middenrif en hoe ademsteun werkt. Je weet hoe je dit thuis verder kunt oefenen. En wie weet heb je tijdens de workshop al een gouden momentje waarop die ene toon als vanzelf klinkt!

Na een ochtend werken met allerlei plenaire oefeningen, gaan we lekker samen zingen. Zo kun je meteen al een en ander in praktijk brengen en ga je met nieuwe energie naar huis.

ZATERDAG 4 NOVEMBER
10.30 – 16.30 uur
Helens Muziekatelier
Grote Sloot 116a Burgerbrug
Kosten € 110
(inclusief koffie, thee en soepje; gratis parkeren)

 

meer info + aanmelden

 The Moving Voice
, opgericht door zangeres en stemcoach Helen Botman, verzorgt al enkele jaren stemtrajecten in het muziekatelier in Burgerbrug. In december 2022 gaf ademcoach Floor Wittink hier een gastles. Wegens succes verzorgt zij die nogmaals in augustus, nu in samenwerking met Helen.

Floor Wittink combineert op het podium staan met werkzaamheden als ademcoach en geeft naast individuele lessen regelmatig workshops. Zij ontwikkelde een online cursus speciaal voor blazers en zangers. Daarnaast geeft zij al vele jaren workshops aan saxofonisten. Floor is van de heldere en praktische uitleg en vertelt ook graag over adem en gezondheid.

In de workshop wordt plenair gewerkt met fysieke oefeningen om ruimte te maken voor de adem, om bewust te worden van spanningen (en ze los te kunnen laten) en om ademsteun om een goede manier te leren gebruiken.

Tenslotte leer je in deze workshop over de werking van het middenrif en de relatie tussen adem en gezondheid.

 

meer info + aanmelden

 

Datum: 04 nov 2023
Tijd: 10:30 - 16:30 uur

Locatie: OldSkoel, Grote Sloot 116A, Burgerbrug