DONEER NU!

Evelien Linschoten vilt OldSkoel Burgerbrug

Evelien Linschoten

In 2013 heeft Evelien Linschoten (’67) het vilten ontdekt door het volgen van verschillende cursussen. Ze raakte helemaal enthousiast door het materiaal en de bijna onbegrensde mogelijkheden van vilten. Ze leerde technieken die ze kon gebruiken om te werken in de zorg en verzorgde viltdagen als teambuilding. Evelien heeft haar atelier in Oldskoel en kan daar naar hartenlust experimenteren.

www.viltvaneef.nl

Vilten met wol water en zeep
Evelien werkt o.a. met Nederlandse schapenwol, merino lontwol, naaldvilt, plantaardige vezels en zijde. Dit materiaal verwerkt ze al viltend tot wandpanelen, ook wel schilderijen van wol of akoestische panelen genoemd;  lichtobjecten, vazen, manden en kettingen, waarvan er nooit twee dezelfde zijn.

Zelf vertelt Evelien graag over haar fascinatie voor het werken met wol en de verwondering over de prachtige kleurcombinaties en structuren die er te maken zijn.

“Het leuke is dat ik niets helemaal onder controle heb. Vanaf het moment dat ik aan het werk ga heb ik het eigenlijk nooit helemaal in de hand. Ik ben gewoon aan het spelen met wol, water en zeep. Het heeft voor mij bijna iets magisch: hoe de losse wolvezels door het vilten veranderen in een kledingstuk zonder dat daar een naaimachine aan te pas komt!”

Workshops en viltles
Wilt u leren vilten of uw viltvaardigheden uitbreiden, neem dan contact op met Evelien via het contactformulier op haar website.

Viltkunst
Evelien maakt wandpanelen van wol, lichtobjecten en andere viltkunst. Deze zijn te koop. Er is een expositie van haar viltkunst in haar atelier in Oldskoel. Daar zijn ze te bekijken op afspraak of op de vrijdag. In museum Kranenburgh aan de Hoflaan 26 in Bergen (NH) zijn een aantal viltwerken van Evelien te koop in de museumwinkel van Kranenburgh. https://kunstuitleenkranenburgh.kunstuitleenonline.nl/artists/linschoten_evelien

Voor meer informatie: www.viltvaneef.nl

07
aug
Soepie Samen
28
aug
Vilt inloop
04
sep
Soepie Samen
02
okt
Soepie Samen
06
nov
Soepie Samen
04
dec
Soepie Samen

OldSkoel
Grote Sloot 116a
1754 JJ Burgerbrug

De aula huren?
Neem contact op via info@oldskoel.nl